Agenda

Klimaattop Zuid

Klimaattop Zuid

4 juni 2018 – Op maandag 4 juni 2018 vindt de Klimaattop Zuid plaats in de FutureDome in Breda. De Klimaattop inspireert en levert concrete afspraken op. De Klimaattop wordt georganiseerd voor Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg), op initiatief van Brabantkennis, gemeente Breda, waterschap Brabantse Delta en provincie Noord-Brabant.

Lees verder
Groen in Gelderland

Groen in Gelderland

8 juni 2018 – We leven in een tijd van grote transities en dilemma’s, zoals mondialisering versus lokalisering en technologische innovatie versus waardering voor ambachten. De gevolgen van deze ontwikkelingen zijn groot. Dit alles heeft ook gevolgen voor hoe we in Gelderland leven, wonen en werken. Deze ontwikkelingen vragen ons om goed om te gaan met het milieu en ons prachtige landschap; om een impuls te geven aan onze economische kracht en bereikbaarheid; en om te zorgen voor een provincie voor iedere Gelderlander

Lees verder
WeMakeThe.City Festival

WeMakeThe.City Festival

20 juni 2018 – 24 juni 2018 - WeMakeThe.City is het grootste stadsfestival van Europa. Van 20 t/m 24 juni wordt het stedelijk leven gevierd en wordt er in de Metropoolregio Amsterdam samen gewerkt aan de belangrijke stedelijke vraagstukken. Hoe maken we steden beter? Hoe maken we betere steden? De stedelijke omgeving stelt ons uitdagende vragen, over mobiliteit, ondernemen, de smart city, circulariteit en veel meer.

Lees verder
Gedragsverandering voor een beter klimaat

Gedragsverandering voor een beter klimaat

21 juni 2018 – Jullie organisatie wil graag verduurzamen: het past bij jullie MVO-doelen en jullie vinden het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers actief bijdragen? In deze workshop zetten we inzichten uit de gedragspsychologie in om samen tot een actieplan te komen waarmee je vandaag nog kan beginnen.

Lees verder

Congres Hittestress (NAS)

Congres Hittestress (NAS)

25 juni 2018 – Wat weten we over hittestress? Wat doet hitte met onze gezondheid? Komen er meer pollen en insecten? Biedt hitte ook kansen? Deze vragen – en nog veel meer! – komen aan bod tijdens het Congres Hittestress in het 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch.

Lees verder
Algemene Ledenvergadering Klimaatverbond Nederland

Algemene Ledenvergadering Klimaatverbond Nederland

27 juni 2018 – Op woensdag 27 juni 2018 organiseert Klimaatverbond Nederland een Algemene Ledenvergadering (ALV). De ALV zal aansluitend aan de tweede dag van het VNG-congres worden gehouden in Hotel NH Maastricht. De ALV start om 13.30 en duurt tot ca. 15.00 uur. Hotel NH Maastricht is gesitueerd op hetzelfde terrein als waar het VNG-congres wordt georganiseerd (MECC, Forum 110, 6229 GV).

Lees verder
Najaar 2018: Klimaatwarming-up

Najaar 2018: Klimaatwarming-up

1 september 2018 – 31 oktober 2018 - Klimaatverbond Nederland biedt u na de gemeenteraadsverkiezingen “Klimaatwarming-ups”. De Klimaatwarming-ups die worden georganiseerd, zijn eendaagse cursussen over twee actuele thema'. De twee thema's zijn aardgasvrije wijken en klimaatadaptatie (hittestress en wateroverlast). De cursussen worden op diverse locaties in het hele land gehouden.

Lees verder
Klimaatwarming-up: 5 oktober in Zaanstad

Klimaatwarming-up: 5 oktober in Zaanstad

5 oktober 2018 – Klimaatverbond Nederland biedt u na de gemeenteraadsverkiezingen “Klimaatwarming-ups”. De Klimaatwarming-ups die worden georganiseerd, zijn eendaagse cursussen over twee actuele thema'. De twee thema's zijn aardgasvrije wijken en klimaatadaptatie (hittestress en wateroverlast). Op 5 oktober wordt de cursus gegeven in Zaanstad.

Lees verder