Agenda

Algemene Ledenvergadering (ALV) Klimaatverbond Nederland

Algemene Ledenvergadering (ALV) Klimaatverbond Nederland

31 januari 2019 – SAVE THE DATE - Op 31 januari 2019 organiseert Klimaatverbond Nederland een algemene ledenvergadering (ALV) voor haar leden. De inloop van de ALV is vanaf 11.30 uur. De bedoeling is om u te ontvangen op onze nieuwe locatie aan de Zijpendaalseweg 6, te Arnhem. Een gastsprekers zal tijdens de ALV - inspelend op de inspiratiedag - meer vertellen over lokale (burger)initiatieven op het gebied van schone energie en de rol van de overheid hierin. De presentatie en ALV is voorzien van een lunch.

Lees verder
Klimaatverbond Inspiratiedag

Klimaatverbond Inspiratiedag

31 januari 2019 – SAVE THE DATE - Op donderdag 31 januari 2019 organiseert Klimaatverbond Nederland de Klimaatverbond Inspiratiedag. Hoe maakt u van de klimaatcrisis een kans voor de lokale democratie? Is lokale, duurzaam opgewekte energie een publieke zaak? Hoe organiseert u geslaagde samenwerkingen in de energietransitie?

Lees verder
Warmetruiendag

Warmetruiendag

15 februari 2019 – Sinds de Dag van de Duurzaamheid en de start van het stookseizoen, kan heel Nederland weer energiebesparingsacties aanmelden voor de dertiende Warmetruiendag op 15 februari 2019. Op deze dag vieren we de grootste klimaatactie van Nederland met als motto “verwarm jezelf, niet de wereld!”

Lees verder
Netwerkevent ‘Aardgasvrije wijken, hoe dan?”

Netwerkevent ‘Aardgasvrije wijken, hoe dan?”

28 november 2018 – Woensdagmiddag 28 november organiseert IGEV een netwerkevent met als thema 'Aardgasvrije wijken, hoe dan?' Keynote speaker is Diederik Samson, onderhandelaar voor het landelijke klimaatakkoord en voorheen voormalig PvdA leider. Via workshops kunt u ontdekken hoe we van het aardgas kunnen.

Lees verder

Van Energie naar Klimaat: The Next Step - Oost NL

Van Energie naar Klimaat: The Next Step - Oost NL

29 november 2018 – Op donderdag 29 november 2018 organiseert Oost NL de bijeenkomst Van Energie naar Klimaat, The Next Step. In een interactief middagprogramma bespreken wij de uitdagingen en de kansen die verduurzaming biedt voor ondernemers, instellingen en overheden.

Lees verder
Klimaattop COP24 in Polen

Klimaattop COP24 in Polen

3 december 2018 – 14 december 2018 - De VN-klimaatconferentie van 2018 (COP24) vindt plaats van 3 tot 14 december in Katowice, Polen. De conferentie is tevens de 24ste Conference of the Parties (COP24) in het kader van het Klimaatverdrag (UNFCCC ), de 14e sessie van de partners in het Kyoto-protocol (CMP 14), en de 2e sessie van de partners in uitvoering van het Akkoord van Parijs (CMA 3). De conferentie volgt op de Klimaatconferentie van Bonn 2017.

Lees verder
NAS netwerkdag

NAS netwerkdag

10 december 2018 – Het Uitvoeringsprogramma 2018-2019 van de Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS) is halverwege. Waar staan we nu? Dat vertellen we graag op de NAS netwerkdag op 10 december, in De Zilveren Vosch in Utrecht. Het wordt een interactieve dag: we zijn benieuwd naar jullie suggesties en ideeën die ons verder helpen bij de uitvoering van de NAS.

Lees verder
Week van de Circulaire Economie

Week van de Circulaire Economie

14 januari 2019 – 18 januari 2018 - Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 januari 2019 organiseert Nederland circulair! de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze derde week van januari openen koplopers die nu al slim, circulair ondernemen hun deuren voor ondernemers die graag aan de slag willen met de circulaire economie.

Lees verder