Agenda

Cities and Citizens Energy Forum - Energy Cities Annual Conference

Cities and Citizens Energy Forum - Energy Cities Annual Conference

22 April 2020 – 24 April 2020 - Dit forum gaat als gevolg van het coronavirus niet door.

Hieronder treft u het oorspronkelijke bericht over de Cities and Citizens Energy Forum.

Wilt u eens meer dan naar een conferentie waarin u zit te luisteren naar eindeloze toespraken? Bent u op zoek naar dialogen en zinvolle peer-to-peer uitwisselingen? Als u de grenzen van onze acties wilt heroverwegen, of droomt van een plek om uw werk zichtbaar te maken en nieuwe partners te vinden, dan is het eerste Cities and Citizens Energy Forum iets voor u!

Cities and Citizens Energy Forum

Klimaatverbond Nederland's Europese partner Energy Cities zet in op een conferentie die meer is dan 3 dagen 'gezellig samenzijn': het Forum moet debatten stimuleren en inspiratie bieden aan de deelnemers en de ontvangende stad Heerlen. We willen worden uitgedaagd door de lokale gemeenschap!

De 3 dagen staan in het teken van de volgende uitdagingen:

Wat we willen bereiken?

Energy Cities wil laten zien hoe levendig de lokale energie-initiatieven zijn, door zich te richten op partnerschappen tussen gemeenten en gemeenschappen. Zij zullen aantonen dat de transitie gaande is! Door dergelijke partnerschappen te verkennen, willen zij positieve acties benadrukken die verder gaan dan vechten tegen en zich aanpassen aan klimaatverandering, om zo lokale economieën en beleidsvorming op lokaal niveau opnieuw uit te vinden.

Energy Cities streeft ernaar om dit Forum met relevante partners op te bouwen en 'best practices' van energiepartnerschappen tussen steden en burgers te promoten bij een breder publiek. Daarom zal het Europese netwerk van energiecoöperaties REScoop onze conferentie openen om enkele van hun relevante projecten uit heel Europa te presenteren.

2020 wordt het eerste jaar van de nieuwe Europese Commissie: daarom hebben we de Executive Vice President Frans Timmermans uitgenodigd. Hij keert terug naar zijn geboortestad om de ontwikkeling te bespreken van de nieuwe "Europese klimaatcultuur" waarmee hij is belast. We hopen dat hij zal debatteren met Energy Cities-leden en deelnemers aan de conferentie.

Waarom deelenemen?

Omdat we allemaal actoren zijn van de al gaande en nog komende veranderingen!

Dit forum is voor iedereen, ook al richt het zich in de eerste plaats op actieve vertegenwoordigers van burgers en steden. U kunt komen om uw ervaringen te delen, maar ook om het bestuur van uw eigen stad te schudden, of om andere actoren te mobiliseren.

Omdat we het willen vieren!

Energy Cities bestaat in 2020 precies 30 jaar. We verdedigen sinds 1990 een lokaal aangedreven energietransitie! Vier het met ons mee!

Te gast in Heerlen

De Cities and Citizens Energy Forum is te gast in de gemeente Heerlen, lid van Klimaatverbond Nederland. Na het centrum van de kolenmijnindustrie in Nederland te zijn geweest heeft het een ongelooflijke transitie tot stand gebracht en wordt het nu internationaal bekroond voor zijn baanbrekende projecten op het gebied van geothermische energie. De gemeente telt zo'n 87.000 inwoners en is daarmee de grootste gemeente in de Oostelijke Mijnstreek, en de vierde gemeente van de provincie Limburg (na Maastricht, Venlo en Sittard-Geleen).

Online meepraten

Wilt u voorafgaand aan dit Forum online meepraten over dit evenement, deel uw berichten met de de volgende hashtag: #ShowShareShake

Meer informatie

Alle informatie over het Cities and Citizens Energy Forum vindt u hier op de website van het forum.