Agenda

DEAR Event: Ontmoet duurzame initiatieven over de grens

DEAR Event: Ontmoet duurzame initiatieven over de grens

19 Oktober 2020 – Op maandagavond 19 oktober is er een digitale ontmoeting van mensen uit diverse landen die betrokken zijn bij duurzame lokale bewonersinitiatieven, waaronder Brazilië. De initiatieven zijn tot stand gekomen met dank aan het project Change the power-(Em)power to change. Duurzame doeners en ambtenaren uit het hele land zijn van harte welkom.

Een bijzondere kans om te zien wat er in Europa en daarbuiten gebeurt aan duurzame bewustwording van onderop en kennis te maken met collega’s. De voertaal is Engels.

De digitale ontmoeting staat in het teken van de afsluitende bijeenkomst van het Change the power – (Em)power to change project, gefinancierd door het DEAR programme (Development, Education and Awareness Raising). Afgelopen drie jaar was Klimaatverbond Nederland als projectpartner actief betrokken met het stimuleren van de bewustwording van de duurzame ontwikkelingsdoelen onder (lokale) overheden en een breder publiek, met bijzondere aandacht voor de jeugd. Het netwerk van Duurzame Wijkactie Den Haag zal ook deelnemen aan de digitale ontmoeting.  

Programma

19.00 uur

Film Antes da Chuva (Before the rain) 2018 Xingu Region, Brazilian Amazon Een film over de kap van regenwoud onder toenemende druk van de agribusiness, de gevolgen hiervan voor de inheemse bevolking en de roep om wereldwijde bewustwording

19.30 uur

Introductie DEAR (Climate Alliance) en Braziliaanse partner ISA (Instituto Socio Ambiental) vertelt wat Braziliaanse bewoners doen om het regenwoud te beschermen en wat ze nodig hebben bij die inspanning. Er is de mogelijkheid om te chatten en vragen te stellen

20.00 uur

Introductie bewonersinitiatieven Den Haag. De gemeente licht haar eigen aanpak toe en twee initiatieven illustreren de Haagse wijkactie. Voedsel Anders en Conscious Kitchen vertellen over hun initiatievenen er is gelegenheid om via chat vragen te stellen

20.30 uur

Einde formele meeting en informeel verder praten met bewonersinitiatieven op heel andere plekken op de wereld

Deelnemers aan de digitale bijeenkomst zijn - behalve de projectpartners vanuit verschillende Europese landen -  de Braziliaanse partner ISA, het netwerk van TransitieCinema, Duurzaam Den Haag, Voedsel Anders en de subsidie aanvragers van Duurzame Wijkactie Den Haag. De bijeenkomst wordt gefaciliteerd door Climate Alliance, coördinator van het Change the power - (Em)power to change project en Europese partner van Klimaatverbond Nederland.

Heeft u interesse om mee te luisteren of mee te praten, meld u dan hier aan. U krijgt dan een Zoom-link toegestuurd. De toegang is gratis. Meekijken via Facebook is ook mogelijk.

Meer informatie over dit project vindt u hier op onze website.