Agenda

Duurzame Huizen Route 2019

Duurzame Huizen Route 2019

2 November 2019 – Voor het zevende jaar op rij helpen trotse huiseigenaren anderen op weg hun huis duurzaam te maken. Op zaterdag 2 en 9 november 2019 stellen huiseigenaren in heel Nederland hun huis open voor bezoek. U hoort het verhaal van deze 'ervaringsdeskundigen' en kunt uw vragen over verduurzaming van een woning bij hen kwijt.

Duurzame Huizen Route 

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Duurzaam Huis Nederland en ondersteund door een groot aantal gemeenten en provincies en andere partners in Nederland. Het evenement is een unieke mogelijkheid om kennis te verzamelen en vragen te stellen over hoe je jouw huis het beste energiezuinig kunt maken. De deelnemende huiseigenaren zijn trots op hun huis en de verbeteringen en oplossingen die zij bedacht hebben. Zij delen slimme en nuttige tips die zij hebben opgedaan inclusief verbeterpunten. Uit de reacties van bezoekers blijkt dat het bezoeken van de verschillende huizen als inspirerend en motiverend werd ervaren.

Waarom een Duurzame Huizen Route?

Het doel van de Nationale Duurzame Huizen Route is om de verschillende bestaande initiatieven op het gebied van duurzaamheid en wonen samen te binden. Of het nu gaat om spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonnepanelen, balansventilatie of een volledig energieneutraal huis, alle opgedane kennis en ervaringen zijn waardevol. Een goed verhaal en het ervaren van een duurzame oplossing kan anderen op weg helpen in hun zoektocht naar energiezuinig en comfortabel wonen.

Aanmelden of meer informatie vindt u op de website van dit platform: https://duurzamehuizenroute.nl