Agenda

E-Day: Brabantse Energie Alliantie

E-Day: Brabantse Energie Alliantie

14 september 2017 – De Brabantse Energie Alliantie (BEA) nodigt u van harte uit in het NatLab in Eindhoven voor E-day: de dag waarop de Brabantse energietransitie en samenwerken centraal staan. E-day wordt gehouden op 14 september 2017.

Meteen aanmelden? Dat kan hier!

Programma: tipje van de sluier

Wat kunt u van ons verwachten tijdens E-day?

Om 12.00 uur starten we met een gezamenlijke lunch en vanaf 13.00 uur begint het programma, met daarin de volgende onderdelen:

  1. KennisLab, waarin we partijen die actief zijn in het veld van de energietransitie de mogelijkheid bieden om kennis te delen;
  2. BEA doet, hier laten we zien welke acties de Alliantie heeft opgeleverd;
  3. BEA vraagt, waarbij er gelegenheid is om een onderwerp te pitchen en op zoek te gaan naar (nieuwe) partners die mee willen doen. 

We organiseren drie rondes met verschillende workshops waaruit u kunt kiezen. Hieronder vast een aantal workshops die op het programma zullen staan:

De BEA actietafel warmte organiseert de WARMTEVEILING!

BAM! De veilingmeester slaat weer een mooie match af! Er is een groot aanbod van restwarmte en een grote vraag naar warmte, maar die weten elkaar in de praktijk vaak slecht te vinden. Met de warmteveiling brengen we vraag en aanbod met elkaar in contact. Alle partijen met warmte in de aanbieding en partijen die warmte nodig hebben kunnen meedoen!

Energieneutrale Utiliteitsgebouwen

Met een vernieuwende blik naar utiliteitsgebouwen kijken, waardoor energieneutraliteit net zo duur is als label A. Dit klinkt als een sprookje, maar de gemeente ’s-Hertogenbosch en ‘Kantoor vol Energie’ doen het. Tijdens deze sessie inspireren deze partijen andere gemeenten en vastgoedeigenaren (kantoren, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, …) met hun kennis en kunde!

BEA actietafel regionale samenwerking

De provincie Noord-Brabant is bezig met haar omgevingsvisie. De vier Brabantse regio’s ontwikkelen eigen strategieën voor de energietransitie. Passen de regionale ideeën binnen de eerste contouren van de provinciale omgevingsvisie? Zijn er opvallende knelpunten en kansen? De vier regio’s, de provincie Noord-Brabant en andere geïnteresseerden gaan het uitzoeken!

BEA actietafel sociale zon

Enpuls en de Provincie Noord-Brabant experimenteren met sociale innovatie bij energietransitieprojecten. Het doel van de pilot sociale zon is om zoveel mogelijk Brabanders aan te sluiten op lokaal opgewekte zonnestroom, bijvoorbeeld via collectieve zonprojecten met de postcoderoos. Met de regio’s werkt deze actietafel aan een gezamenlijke aanpak om te komen tot professionalisering en een ondersteuningsstructuur waarmee Brabant de invoering van zonnestroom kan versnellen.

Ondernemers aan het werk met CO2 beprijzing

Het Klimaatplein voerde bij drie Brabantse MKB bedrijven een testcase uit met CO2-beprijzing. Dat leidde tot inzicht en positieve actie. Maar wat betekent CO2-beprijzing voor uw bedrijf? Hoe verlaagt u uw CO2-kosten? Experts en ondernemers wijzen u tijdens dit mini-seminar de weg!

Wat nog meer?

We zijn nog met verschillende partners over de volgende onderwerpen in gesprek: gasvrije wijken, projectontwikkelingscapaciteit, duurzame mobiliteit, biomassa, thuismarkt en innovatie, regionale energiestrategieën en verduurzaming maatschappelijk vastgoed. We komen op korte termijn bij u terug met een update over deze workshops!

De Brabantse Energie Alliantie wil graag nieuwe partijen bereiken. Heeft u suggesties voor het E-day programma of ideeën over partijen die we voor E-day kunnen uitnodigen? Stuurt u deze uitnodiging dan door of laat  het ons weten via info@beabrabant.nl.

Aanmelden

Deelname aan E-day is gratis en aanmelden kan hier! We hebben maximaal plaats voor 250 deelnemers. Graag willen wij u vragen om in het aanmeldformulier ook meteen aan te geven of we op u mogen rekenen bij de lunch! Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn, wilt u zich dan ook weer afmelden? Dan kunnen wij daar bij de catering rekening mee houden en dragen we samen bij aan een duurzaam Brabant. 


Locatie: adres & bereikbaarheid

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
www.natlab.nl

Openbaar vervoer
Bushalte Ir. Kalffstraat: bus 401, 402 en 403.
Kijk voor reisinfo via het openbaar vervoer op www.9292.nl.

Komt u met de auto? Kijk dan op https://www.natlab.nl/informatie/ voor route & parkeren.