Agenda

Cursus voor verduurzaming organisaties: ‘Gedragsverandering voor een beter klimaat’

Cursus voor verduurzaming organisaties: ‘Gedragsverandering voor een beter klimaat’

1 september 2018 – 30 november 2018 - Je organisatie wil graag verduurzamen: dit past bij het gestelde doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn en je organisatie vindt het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers actief bijdragen? In deze workshop zetten we inzichten uit de gedragspsychologie in om samen tot een actieplan te komen waarmee je vandaag nog kan beginnen.

Samen met collega’s werken aan het verduurzamen van jullie organisatie

Deze workshop laat zien hoe je kansen voor positief duurzaam gedrag binnen jouw organisatie kan ontdekken binnen alle afdelingen. We identificeren positief gedrag en bespreken manieren waarop je dit kunt uitbouwen met behulp van gedragsveranderingsinterventies.. Met als belangrijk resultaat: draagvlak bij en betrokkenheid van alle collega’s bij de verschillende afdelingen van jullie organisatie en daadwerkelijke besparing van gas en elektriciteit.

Dit doen we aan de hand van een praktische transformatiemethode: analyse, ontwerp, implementatie en evaluatie. Elke stap oefenen we samen aan de hand van voorbeelden en een case study uit de praktijk. Bijvoorbeeld, hoe vertaal je de gestelde doelen naar het gewenste doelgedrag?

Tenslotte maken we een begin van jouw actieplan voor de komende drie maanden, met speciale aandacht voor hoe je alle betrokkenen enthousiasmeert en hoe je tijdens het proces de voortgang monitort en successen viert.

Tijdens de workshop ontvang je materiaal ter ondersteuning om de huidige situatie in jouw organisatie te analyseren.

   


Programma

Welkom

Aan de slag

Pauze met koffie/thee

Afronding

De workshop kan worden afgesloten met een lunch.


Workshopbegeleider

Nienke Trap is sinds 2008 verbonden aan Klimaatverbond Nederland, onder andere als projectleider van de landelijke energiebesparingswedstrijd Klimaatverbond Energy Battle en campagnes zoals Warmetruiendag. Haar expertise is het inzetten van gedragsverandering om de energietransitie te realiseren, door te beginnen bij energiebesparing. In haar aanpak zoekt ze naar de synergie tussen gedragspsychologie en technische maatregelen, waarbij betere samenwerking en meer communicatie centraal staan. Zij is een ervaren projectmanager en werkt veel aan marketing- en communicatie.


Meer informatie

Datum en locatie

Deze workshop is op aanvraag en kan op meerdere locaties in het land worden georganiseerd. Informeert u naar de mogelijkheden via: info@klimaatverbond.nl of 088-0238900.

Prijs

De kosten van de workshop zijn:

De bovengenoemde prijzen zijn exclusief lunch. Het minimaal aantal deelnemers is 12 personen.