Agenda

Groene Voetstappen: 24 t/m 30 september 2018

Groene Voetstappen: 24 t/m 30 september 2018

24 september 2018 – De vakantie is weer voorbij en we gaan ons weer richten op het nieuwe schooljaar. Het schooljaar beginnen we met iets leuks. We gaan namelijk weer Groene Voetstappen zetten: van 24 t/m 30 september 2018 is de landelijke Groene Voetstappenweek. Dat is al vrij snel na zomervakantie, dus schrijf uw school nog gauw in!

Wat is Groene Voetstappen?

Sinds 2006 verzamelen basisschoolleerlingen in Nederland jaarlijks Groene Voetstappen.  Al 12 jaar worden er veel stappen gezet voor duurzame mobiliteit: lopend, steppend, fietsend of op andere CO2-uitstootvrije manieren gaan de kinderen naar school. De auto laten we staan.

Hoe werkt het?

Tijdens de Groene Voetstappenweek komen alle kinderen lopend, steppend of met de fiets naar school. Op school wordt dit vastgelegd in een digitaal scorebord (op het digibord) en met een sticker in een persoonlijk stickerboekje. Naar wens kunnen de leerkrachten met behulp van les- en werkbladen aandacht besteden aan de onderwerpen klimaat, verkeer, energie en natuur. Met extra activiteiten kunnen de kinderen Gouden Voetstappen verdienen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG)

Die activiteiten sluiten ook nog eens aan bij de zogenoemde Sustainable Development Goals (SDG of Duurzame Ontwikkelingsdoelen). Deze doelen zijn onder meer gericht op armoedebestrijding, het ontwikkelingen van veilige en duurzame steden en natuurlijk het aanpakken van klimaatverandering. Door actief mee te doen aan Groene Voetstappen bedenken de leerlingen met behulp van het beschikbare lesmateriaal concrete aanpakken voor deze duurzame ontwikkelingsdoelen.

Aansluiting bij kerndoelen onderwijs

Het leuke van Groene Voetstappen is dat de actie ook goed aansluit bij de kerndoelen van het primair onderwijs, namelijk Oriëntatie op jezelf en de wereld, Nederlands en Kunstzinnige Oriëntatie. En kinderen leren nóg meer. Zo leren ze:

Zet met jouw school ook Groene Voetstappen naar de toekomst en doe mee! Aanmelden voor de Groene Voetstappenweek kan via de groene button.