Agenda

SAVE THE DATE: Cities and Citizens Energy Forum

SAVE THE DATE: Cities and Citizens Energy Forum

22 April 2020 – 24 April 2020 - Wilt u eens meer dan naar een conferentie waarin u zit te luisteren naar eindeloze toespraken? Bent u op zoek naar dialogen en zinvolle peer-to-peer uitwisselingen? Als u de grenzen van onze acties wilt heroverwegen, of droomt van een plek om uw werk zichtbaar te maken en nieuwe partners te vinden, dan is het eerste Cities and Citizens Energy Forum iets voor u!

Partnerschappen tussen gemeenten en gemeenschappen

Onze Europese partner Energy Cities die dit Forum organiseert wil dat deze jaarlijkse conferentie meer wordt dan alleen drie dagen gezellig samenzijn. Het Forum moet debatten stimuleren en inspiratie bieden aan de deelnemers en de ontvangende stad. Bovendien moeten de deelnemers uitgedaagd door de lokale gemeenschap!

Het Forum heeft verder drie belangrijke uitgangspunten:

Via dit Forum wil Energy Cities laten zien hoe levendig de lokale energie-initiatieven zijn en hoe deze versterkt worden door ons te richten op partnerschappen tussen gemeenten en gemeenschappen.

Door dergelijke partnerschappen te verkennen, wil Energy Cities positieve acties benadrukken die verder gaan dan vechten tegen en aanpassen aan klimaatverandering, om lokale economieën en beleidsvorming op lokaal niveau opnieuw uit te vinden.

Forum met Frans Timmermans

2020 wordt het eerste jaar van de nieuwe Europese Commissie: daarom is Executive Vice President Frans Timmermans uitgenodigd. Hij keert terug naar zijn geboortestad om de ontwikkeling van de nieuwe "Europese klimaatcultuur" wat bij zijn portefeuille behoort te bespreken.

SAVE THE DATE

Exacte informatie over het volledige programma volgt binnenkort op onze website. Reserveert u alvast de datum van dit Forum, zodat u niks hoeft te missen:

Datum: 22 tot en met 24 april 2020
Locatie: Heerlen (exacte locatie(s) volgen)