Agenda

EZK-evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’

EZK-evenement ‘Partners in energie-uitdagingen’

30 Januari 2020 – Op 30 januari 2020 staat het EZK-evenement 'Partners in energie-uitdagingen' weer op stapel. Als ondernemer of gemeente die werkt aan energiebesparing en duurzame energie bent u van harte welkom. Hoor deze middag de laatste stand van zaken en wissel kennis en ervaringen uit in de interactieve deelsessies. Tevens uitreiking van maar liefst twee EZK Energy Awards.

Keynote Ed Nijpels

In het Klimaatakkoord spelen energiebesparing en duurzame energieopwekking vanzelfsprekend een belangrijke rol. Voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels schetst u in een keynote de actualiteit van het akkoord en hoe energiebesparing en duurzaam opwekken hieraan bijdragen.

Energiebesparing op de kaart | stand van zaken

Bij veel ondernemers staat energiebesparing duidelijk op de kaart, blijkt uit de rapportages die bedrijven deden voor de informatieplicht energiebesparing. En dat aantal groeit. Steeds meer bedrijven rapporteren hun energiebesparende maatregelen via RVO.nl. U krijgt een update.

Energietransitie in regio's

Ook regio's en gemeenten zijn aan de slag met de energietransitie, denk aan plannen voor aardgasloze wijken, warmtevoorziening, Regionale Energie Strategieën en niet in de laatste plaats met mooie aanpakken voor datagedreven toezicht op energiebesparing.

Deelsessies

De verschillende deelsessies gaan dieper in op de laatste ontwikkelingen. Een greep uit de onderwerpen: duurzame energieopwekking zoals zon-pv en warmte, actualiteit rondom energiebesparing bij bedrijven, innovaties, subsidiemogelijkheden, warmtevoorziening (warmtenetten), toezicht na 2020 en Regionale Energie Strategieën (RES). Alle sessies vindt u binnenkort als programma online op RVO.nl.

Nieuw: EZK Energy Award voor een gemeente

Nieuw dit jaar is dat er niet één maar twee winnaars zijn van een EZK Energy Award 2019. Eén award is voor de ondernemer die zich in 2019 positief heeft onderscheiden van anderen in het besparen en duurzaam opwekken van energie. De tweede award is nieuw en gaat naar de gemeente die dit jaar een opvallend succesvolle of vernieuwende aanpak liet zien op energiegebied.

Deelnemen aan deze middag is kosteloos. Noteert u nu alvast 30 januari 2020 in uw agenda. De uitnodiging met aanmeldmogelijkheid ontvangt u per e-mail in november.

Graag tot dan!

---

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat organiseert het EZK-evenement 'Partners in energie-uitdagingen' samen met de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie

EZK Energy Award Bedrijven 2019