Profiel

Anne-Marie Pronk

Anne-Marie Pronk

Projectleider
Adviseur

Telefoon: 06-40 101 664
E-mail: annemarie.pronk@klimaatverbond.nl
Twitter: Bekijk Twitter
LinkedIn: Bekijk LinkedIn


Werkzaamheden

Voor het Klimaatverbond ontwikkel ik projecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Zoals de Lokale Energie Etalage (samen met de VNG, Rijkswaterstaat, KING, Fair Business en Studio Lakmoes) waar je de stand van zaken van de energietransitie per gemeente vindt. Waar staat elke gemeente ten opzichte van de doelstellingen van het SER Energieakkoord. Je vindt er per gemeente harde cijfers over duurzame energie en energiebesparing, een analyse van de plannen en de ambities en een overzicht van icoonprojecten. 

Samen met gemeente Arnhem maakte ik de vertaalslag van het Duitse Solarpotenzialkataster naar de Zonatlas. Een uniek instrument waarmee op interactieve en onafhankelijke wijze de berekende (klimaat)winst voor elk dak in de stad in kaart is gebracht. 

Na enkele jaren projectleider Groene Voetstappen, Kinderklimaattop en de Warmetruiendag te zijn geweest ben ik nog als projectadviseur bij deze projecten betrokken. Sinds drie jaar ontwikkel ik concepten rond het thema "persoonlijke thermoregulatie" voor Warmetruiendag. Ik werk daarbij samen met kunstenaars, onderwijsinstellingen en wetenschappers. 

Daarnaast beheer ik het Twitteraccount van Klimaatverbond en adviseer ik over de inzet van social media voor lokaal klimaatbeleid.

Twitter op persoonlijke titel @klimaatzuster. 

Expertises

Advisering overheidBurgerparticipatieCommunicatieKlimaatbeleidPRSocial MediaZonne-energie

Projecten

Warmetruiendag

In 2018 namen ruim 240.000 mensen actief deel aan Warmetruiendag onder het motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Op deze jaarlijkse nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één of twee graden lager en besparen zo, per graad 6% energie. De trui staat op deze dag symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. We kunnen maar liefst 70% energie besparen met alle kennis en technieken die we nu hebben. De eerstvolgende Warmetruiendag is op vrijdag 15 februari 2019.

Lees meer over dit project