Profiel

Marjo Kroese

Marjo Kroese

Projectleider

Telefoon: 06-20248676
E-mail: marjo.kroese@klimaatverbond.nl
LinkedIn: Bekijk LinkedIn


Werkzaamheden

Deskundige op het gebied van aardgasvrije wijken en van de vragen, stappen, knelpunten en wijzen van aanpak die daarbij komen kijken. Zij heeft het spel “Route naar een aardgasvrije wijk” ontwikkeld, dat inmiddels in vele grote en kleine gemeenten met professionals en bewoners wordt gespeeld om meer inzicht te krijgen in het proces, de actoren en de nodige acties.

Expertises

BurgerparticipatieDuurzame energieEnergiebesparingEnergietransitieLokale initiatievenProcesbegeleiding

Projecten

Klimaatwarming-ups

Klimaatverbond Nederland biedt u na de gemeenteraadsverkiezingen “Klimaatwarming-ups”. De Klimaatwarmings-ups die worden georganiseerd, zijn eendaagse cursussen over twee actuele thema'. De twee thema's zijn aardgasvrije wijken en klimaatadaptatie (hittestress en wateroverlast). De cursussen worden in verschillende regio's door heel Nederland aangeboden.

Lees meer over dit project

‘Route naar aardgasvrije wijken’

Het spel “Route naar een aardgasvrije wijk” geeft inzicht in rolverdelingen en verantwoordelijkheden rondom het afkoppelen van aardgas in een woonwijk. Onder begeleiding van Marjo Kroese, workshopleider van Klimaatverbond Nederland verplaatst u zich in bewoners en gaan we als deelnemers op zoek naar antwoorden op de vraag “Wie doet wat, wanneer, waarom en met wie in de route naar een aardgasvrije wijk?”

Lees meer over dit project