Gemeente Hilversum

Het nieuwe duurzaamheidsplan Hilversum 2016-2020 legt de basis voor een klimaatneutraal Hilversum in 2050. Samenwerking met partijen uit de regio en creativiteit zijn hierbij essentieel.

Klimaatverandering is een belangrijk thema. Op de Klimaattop van 2015 zijn afspraken gemaakt over het terugdringen van CO2-uitstoot en vergroening van de samenleving. Uiteraard draagt Hilversum hier met veel enthousiasme een steentje aan bij. De regio staat bekend om zijn mooie natuurgebieden; een unicum in de Randstad. Met het streven om in 2050 klimaatneutraal te zijn, willen wij ook op andere manieren een groene omgeving creëren. Hilversum heeft een visie ontwikkeld met drie sporen. Samenwerking met partijen uit de regio en creativiteit zijn hierbij essentieel.

Gemeente Hilversum neemt deel aan de volgende projecten:

Lokale Energie Etalage

Benieuwd naar de energie- en monitoringsgegevens van uw gemeente? Bekijk www.lokaleenergieetalage.nl voor een eenvoudig overzicht van de lokale ontwikkelingen. Met behulp van een energie enquete en website biedt de Lokale Energie Etalage een overzicht van de inspanningen en ontwikkelingen van gemeenten als resultaat van het Energieakkoord en de mogelijkheden die het ondersteuningsprogramma Energie van VNG biedt.

Lees meer over dit project

Gemeente Hilversum neemt deel aan de volgende projecten:

Groene Voetstappen

Zou het niet geweldig zijn als alle kinderen in uw gemeente of regio lopend en fietsend naar school gaan? U kunt laten zien dat dit kan met de Groene Voetstappenactie. Stel alle basisschoolleerlingen binnen uw gemeente of regio in de gelegenheid om mee te doen aan de Groene Voetstappenactie en bestel het actiemateriaal (stickerboekje en een stickervelletje) voor elke basisschoolleerling. Helpt u als gemeente of Natuur Milieu Educatie Centrum dit jaar (weer) mee om samen met scholen, leerlingen en ouders een groot succes van de actie te maken?

Lees meer over dit project