Nieuws

Brei dé Warmetruiendagtrui van 2016

Brei dé Warmetruiendagtrui van 2016

8 Januari 2016 – Warmetruiendag en Kunsthal Rotterdam organiseren op zondag 17 januari het event 'Dé Trui van 2016' als voorbereiding op de Warmetruiendag. Heb jij De Trui Van 2016 al gebreid of wil je beginnen maar weet je niet hoe? Kom in beide gevallen 17 januari tussen 11 en 17 uur naar de Kunsthal! We nodigen je uit om in De Trui Van 2016 op de foto te gaan bij twee modefotografen, er zijn workshops van de ontwerpster van De Trui Van 2016 Carolien Evers, je kunt luisteren en breien tijdens de Knitterary-noon van Ja-wol en Arno Vlooswijk van het Thermolab vertelt over de gereedschapskist waarmee mensen, dieren en planten hun temperatuur regelen: over vorm, vacht en veren.

En Ellen Mensink van het Creative City Lab vertelt over het Wool² initiatief waarbij oude truien worden geupcycled. In de kunsthal is ook de tentoonstelling ‘Insteken, omslaan,... Breiwerk van Chanel tot Westwood’ te zien, een inspirerend overzicht van modebreiwerken uit de 20e en 21e eeuw. Westwood is niet alleen een wereldberoemde mode-ontwerper maar ook initiatiefnemer van de Engelse Climate Revolution.

Heel Nederland in een trui! Brei je mee?

Onze verwarmingen hebben een groot aandeel in de broeikasgassen die worden uitgestoten op onze planeet. Het verminderen van de uitstoot is echt geen "rocket science" en gewoon een kwestie van doen! Trek 5 februari a.s. op Warmetruiendag een éxtra warme trui aan en zet de verwarming één of twee graden lager en deel wat jij doet om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Dit jaar viert Warmetruiendag haar tiende verjaardag. Om er tijdens de jubileumeditie schitterend uit te zien en de voorpret te vergroten hebben we een icoontrui - De Trui Van 2016 - laten ontwerpen. Die je de komende weken zelf kunt breien. Er is ook een patroon voor mannen en voor kinderen. Dus download op www.warmetruiendag.nl/wat-kun-je-doen/brei-mee een gratis breipatroon, en brei mee!

De Trui Van 2016 is ontworpen door innovative knitting designer Carolien Evers van Bedtime for Bonzo.

De Trui Van 2016 is in vier soorten wol gebreid. Kies de wol die bij je past! Er is een dikke trui, een dunnere, een harige en een van nieuwe wol van oude truien! Zelfs voor de grootste koukleum is er een versie grin

De ontwerpster liet zich inspireren door de bijen en koos voor een bijna "Vergeten Steek": de honingraatsteek en de bijencellensteek vanwege de dubbelgelaagdheid. Hierdoor isoleert de trui extra sterk!

Voor breipatronen en instructiefilmpjes: zie www.warmetruiendag.nl/wat-kun-je-doen/brei-mee.