Nieuws

Vacature: een duurzame algemeen directeur (v/m)

Vacature: een duurzame algemeen directeur (v/m)

3 november 2017 – Klimaatverbond Nederland is volop in beweging. In de afgelopen periode zijn er meer leden bij gekomen, onze vereniging en stichting werken weer als een eenheid, en onze werkorganisatie is gegroeid en verder geprofessionaliseerd. Vanwege al deze positieve ontwikkelingen is er behoefte aan een andere organisatie- en directiestructuur. Daarom is Klimaatverbond Nederland nu op zoek naar een algemeen directeur.

We zoeken een bevlogen persoon, die graag wil pionieren en tegelijk zakelijk ingesteld is. De beoogde algemeen directeur heeft aantoonbare kennis en ervaring op de inhoud van het werkveld van Klimaatverbond Nederland, is creatief en pragmatisch, en weet wanneer er buiten de lijnen gekleurd kan worden. Een verbinder en teamspeler met gevoel voor de werkpraktijk van een non-profit organisatie. De directeur stuurt onze vereniging en stichting aan en werkt onder directe verantwoordelijkheid van het (dagelijks) bestuur.
 

Wij vragen van jou

Wij zijn

Klimaatverbond Nederland is een dynamisch netwerk van meer dan 150 gemeenten, provincies en waterschappen en verwante organisaties, dat werkt aan klimaatmitigatie en klimaatadaptatie. Met deze unieke achterban heeft het Klimaatverbond wortels in alle (gekozen) decentrale overheden, in elke politieke kleur. De unieke combinatie van lobby en projecten, in combinatie met een sterke inhoudelijke focus op klimaat en duurzame energie, maken dat Klimaatverbond Nederland veel kennis en een sterk netwerk heeft: lokaal, nationaal en internationaal, bestuurlijk en inhoudelijk. Vanuit deze sterke basis zijn we in staat om een goede koppeling te maken tussen beleid en de praktijk. We zijn verbonden aan het internationale netwerk van Climate Alliance en Energy Cities. De vereniging en stichting werken als een eenheid.
 Wij bieden jou

Je werkt in een leuk en dynamisch team dat bestaat uit een vaste kern van medewerkers met daar omheen een flexibele schil van freelance projectleiders. De functie is op basis van 32 uur per week. Inschaling vindt plaats volgens de CAR-UWO in schaal 12, trede 6 (€ 4.840,- bruto bij een 36-urige werkweek, per 1 januari 2018). In eerste instantie krijg je een jaarcontract.


Reageren?

Stuur dan voor 20 november a.s. een motivatiebrief met CV aan ons dagelijks bestuur via carla.lodder@klimaatverbond.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de secretaris van Klimaatverbond Nederland Ronald van Meygaarden via e-mail: r.s.van.meygaarden@geldermalsen.nl.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden eind november en begin december. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Download de vacature hier in .PDF