Nieuws

Vacature: inhoudelijk medewerker (m/v) voor 32 uur

Vacature: inhoudelijk medewerker (m/v) voor 32 uur

12 september 2018 – Klimaatverbond Nederland is sinds 1992 de landelijke vereniging van decentrale overheden die zich inzetten voor een klimaatneutraal en klimaatbestendig Nederland. We werken vanuit een klein vast team van tien mensen en een netwerk van zelfstandigen die worden ingezet voor diverse activiteiten. Om ons vaste team te versterken zijn wij per direct op zoek naar een inhoudelijk medewerker (m/v) voor 32 uur per week.

Waar kom je te werken?

Klimaatverbond Nederland is sinds 1992 de landelijke vereniging van decentrale overheden die zich inzetten voor een klimaatneutraal en klimaatbestendig Nederland. We werken vanuit een klein vast team van tien mensen en een netwerk van zelfstandigen die worden ingezet voor diverse activiteiten. Alle activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met en ten behoeve van de leden: gemeenten, provincies en waterschappen.

Klimaatverbond Nederland ontwikkelt en realiseert activiteiten op het gebied van bewustwording, gedragsverandering, communicatie en beleid. Bekende activerende campagnes zijn de Warmetruiendag, Energy Battle, Groene Voetstappen en de Kinderklimaattop. Beleidsactiviteiten bestaan onder meer uit het mede-initiëren en faciliteren van het Gelders Energieakkoord en de Green Deal Scholen. Klimaatverbond maakt deel uit van het adviesteam van de nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Ook werkt Klimaatverbond Nederland samen met andere organisaties. Bijvoorbeeld binnen het SER-Energieakkoord, de Nederlandse Klimaatcoalitie en de Lokale Energie Etalage. Internationaal zijn we verbonden aan de Climate Alliance en Energy Cities.  Aan deskundigheidsbevordering voor leden en niet-leden wordt gebouwd binnen de Klimaatacademie.

Klimaatverbond Nederland is een ambitieuze organisatie en kijkt bij voorkeur naar wat er over 5 tot 10 jaar relevant is in Nederland. Een aardgasloze gebouwde omgeving is een actueel voorbeeld hiervan. Ons kantoor is vanaf november 2018 gevestigd in een eigen pand in Arnhem nabij station Arnhem Centraal en de binnenstad.

Wat we vragen?

We zoeken een enthousiaste en gedreven inhoudelijk medewerker. Je hebt sterke affiniteit met het onderwerp klimaat en bewezen kennis op het vlak van klimaat en energie, of duurzaamheid in de breedte. Je kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus: gemeenten, provincies en ministeries. Internationale ervaring, met name op het Europese en ‘Brusselse’ niveau is een pré. Je hebt zin om in een dynamische en maatschappelijk zeer betrokken organisatie te stappen en om zelf mee te ontwikkelen aan nieuwe activiteiten. Je bent een initiatiefrijk persoon die het leuk vindt om inhoudelijk goed op de hoogte te zijn en die kennis te delen. Je kunt goed omgaan met mensen en legt makkelijk contact zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Wanneer je iets niet weet ben je vasthoudend in je uitzoekwerk. Werkervaring in een soortgelijke functie is noodzakelijk.

Kortom, in je bagage neem je mee / je bent:

  1. een opleiding op WO-niveau op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie, governance en/of openbaar bestuur;
  2. enkele jaren ervaring als inhoudelijk medewerker in dit werkveld;
  3. communicatief vaardig;
  4. initiatiefrijk en zelfstandig werkend binnen een team;
  5. gedreven en resultaatgericht;
  6. affiniteit met Europese / internationale netwerken is een pré.

Wat we bieden?

Een dynamische baan in een flexibel en klein maar fijn team. Salariëring vindt plaats in schaal 9 van de CAR-UWO, de CAO voor gemeenteambtenaren. Aanstelling is op basis van een jaarcontract met een optie op een vaste aanstelling.

Interesse?

Jouw motivatie en CV ontvangen we graag voor 1 oktober a.s. per e-mail op info@klimaatverbond.nl. We horen ook graag van je per wanneer je beschikbaar bent. Begin oktober  wordt een selectie gemaakt. De gesprekken worden ingepland in de eerste weken van oktober (week 40 en 41). Meer informatie is verkrijgbaar bij onze directeur Petra Lettink, bereikbaar via petra.lettink@klimaatverbond.nl of 088 0238900.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.