Nieuws

Vacature: jonge professional (m/v) op het thema klimaatadapatie

Vacature: jonge professional (m/v) op het thema klimaatadapatie

12 september 2018 – Klimaatverbond Nederland zoekt per direct een jonge professional (m/v) op het thema klimaatadapatie. nder een ‘jonge professional’ verstaan we net afgestudeerden van een opleiding op HBO/WO-niveau op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie, governance en/of openbaar bestuur. Klimaatverbond biedt je de kans om al werkend verder te leren en binnen een jaar kennis te maken met de diverse aspecten van lokaal en nationaal klimaatbeleid.

Je komt in contact met veel van onze samenwerkingspartners zoals onze leden, ministeries, maatschappelijke organisaties, etc.

Wie ben jij?

Je bent net afgestudeerd en je wilt je al werkend graag verder ontwikkelen onder begeleiding van een senior collega. Je hebt zin om in een maatschappelijk betrokken, platte organisatie te stappen en om met collega’s nieuwe duurzaamheidsactiviteiten te ontwikkelen. Je bent leergierig, communicatief vaardig, initiatiefrijk en zelfstandig werkend binnen een team. Je hebt een vooruitziende blik, bent creatief, vindingrijk en resultaatgericht.

Wat bieden we?

Je bent de rechterhand van de senior projectleider klimaatadaptatie. Deze begeleidt jou bij het doorontwikkelen van je kennis en ondersteunt je bij je activiteiten. Samen ontwikkel je het werkplan met voor jou afgebakende taken en projecten (zowel inhoudelijk en ondersteunend aan de senior medewerker) en ontwikkelingsdoelen.
Je krijgt een jaarcontract en bij wederzijdse tevredenheid voortzetting van het contract.

De lengte van je werkweek is minimaal 28 en maximaal 36 uur. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich breed inzetten voor de samenleving, dus wil Klimaatverbond ook ruimte geven aan het uitvoeren van nevenfuncties. 
Wij moedigen aan dat je regelmatig voor je thema relevante bijeenkomsten in het land bezoekt en tijd neemt voor studie en ontwikkeling. Je kunt vrij ons eigen aanbod binnen de Klimaatacademie volgen (en indien nodig of gewenst een aanvullende training of cursus).

Waar kom je te werken?

Klimaatverbond Nederland is sinds 1992 de landelijke vereniging van decentrale overheden die zich inzetten voor een klimaatneutraal en klimaatbestendig Nederland. We werken vanuit een klein vast team van ongeveer tien mensen en een netwerk van zelfstandigen die worden ingezet voor diverse activiteiten. Alle activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met en ten behoeve van de leden: gemeenten, provincies en waterschappen.

Klimaatverbond Nederland ontwikkelt en realiseert activiteiten op het gebied van bewustwording, gedragsverandering, communicatie en beleid. Bekende activerende campagnes zijn de Warmetruiendag, Energy Battle, Groene Voetstappen en de Kinderklimaattop. Beleidsactiviteiten bestaan onder meer uit het mede-initiëren en faciliteren van het Gelders Energieakkoord en de Green Deal Scholen. Klimaatverbond maakt deel uit van het adviesteam van de nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS). Klimaatverbond Nederland werkt ook veel samen met andere organisaties. Bijvoorbeeld binnen het SER-Energieakkoord, de Nederlandse Klimaatcoalitie en de Lokale Energie Etalage. Internationaal zijn we verbonden aan de Climate Alliance en Energy Cities. Aan deskundigheidsbevordering voor leden en niet-leden wordt gebouwd binnen de Klimaatacademie.

Klimaatverbond Nederland is een ambitieuze organisatie en kijkt bij voorkeur naar wat er over 5 tot 10 jaar relevant is in Nederland. Een aardgasloze gebouwde omgeving is een actueel voorbeeld hiervan. Ons kantoor is vanaf november 2018 gevestigd in een eigen pand in Arnhem nabij station Arnhem Centraal en de binnenstad.

Interesse?

Jouw motivatie en CV ontvangen we graag voor 1 oktober a.s. per e-mail op info@klimaatverbond.nl. We horen ook graag van je per wanneer je beschikbaar bent. Begin oktober wordt een selectie gemaakt. De gesprekken worden ingepland in de eerste weken van oktober (week 40 en 41). Meer informatie is verkrijgbaar bij onze directeur Petra Lettink, bereikbaar via petra.lettink@klimaatverbond.nl of 088 0238900.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.