Project

Groene Voetstappen

Energieke SamenlevingEuropese samenwerkingEnergiebesparing

Zou het niet geweldig zijn als alle kinderen in uw gemeente of regio lopend en fietsend naar school gaan? U kunt laten zien dat dit kan met de Groene Voetstappenactie. Stel alle basisschoolleerlingen binnen uw gemeente of regio in de gelegenheid om mee te doen aan de Groene Voetstappenactie en bestel het actiemateriaal (stickerboekje en een stickervelletje) voor elke basisschoolleerling. Helpt u als gemeente of Natuur Milieu Educatie Centrum dit jaar (weer) mee om samen met scholen, leerlingen en ouders een groot succes van de actie te maken?

Laat de scholen in uw gemeente weten dat zij mee kunnen doen met deze brief. Ga vervolgens naar www.groenevoetstappen.nl en bestel de stickerboekjes via de website. Op deze website vindt u onder 'Downloads' een communicatietoolkit met daarin o.a. draaiboeken, posters, brieven en lesmateriaal. Het Klimaatverbond organiseert deze actie in het kader van de Europese Mobiliteitsweek. Een week waarin in Nederland maar ook in de rest van Europa duurzame mobiliteit gepromoot wordt.

De actieweken vallen in de vijfde week van het schooljaar, dat betekent dit jaar:

  • 24 t/m 30 september 2018

Aanmelden en het actiemateriaal bestellen kan tot en met 9 juli a.s. via www.groenevoetstappen.nl

Download hier een voorbeeldbrief om naar het NME en/of de scholen te sturen. De kosten voor de stickerboekjes zijn dit jaar € 0,40 per leerling. Andere lesmaterialen zijn gratis te downloaden op www.groenevoetstappen.nl. Deze website wordt binnenkort volledig vernieuwd.

Gedurende de week kunnen activiteiten worden georganiseerd vanuit de beleidsthema's luchtkwaliteit, duurzame mobiliteit, gezondheid, verkeersveiligheid en klimaat.

Kinderklimaattop 

Tips en duurzame gedachten van kinderen uit heel Nederland worden gedeeld op de Kinderklimaattop. Afgevaardigden van alle deelnemende scholen komen naar Den Haag om met bestuurders in gesprek te gaan over klimaat en duurzame mobiliteit. Zie voor meer informatie www.kinderklimaattop.nl.

Medewerkers project Groene Voetstappen

Randy Gasper-Rothengatter Randy Gasper-Rothengatter