Project

Klimaatverbond Energy Battle

EnergiebesparingEnergieke Samenleving

Samen met bewoners uw maatschappelijke gebouwen verduurzamen? Doe mee aan de Klimaatverbond Energy Battle! Samen energie besparen geeft energie! Maatschappelijke gebouwen structureel verduurzamen is voor elke gemeente een uitdaging. Het vraagt vaak om aanvullende investeringen. Met de Klimaatverbond Energy Battle maken we het u makkelijk: samen met de buurt besparen we energie én geld zonder aanvullende investeringen!

Samen energie (en geld) besparen

In vijf energieke weken tijd ervaren collega’s, gebruikers en buurtbewoners van maatschappelijke gebouwen het gemak van energiebesparing. Samen besparen we daarmee gemiddeld zo’n 10% tot 20% aan energie! Zo houden we niet alleen meer geld over voor kernactiviteiten, ook krijgen beheerders dankzij de inhoudelijke ondersteuning door Klimaatverbond de kennis en vaardigheden om het energieverbruik vervolgens structureel laag te houden.

Energie besparen is gewoon heel leuk

De Klimaatverbond Energy Battle is niet alleen effectief, ook sluit deze goed aan bij de landelijke klimaatdoelstellingen. In 2020 moet Nederland namelijk 25% minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990, 20% minder energie verbruiken en 16% duurzame energie opwekken. Met de Battle haalt u dus voor hetzelfde geld meer resultaat. Door samen te leren met de buurt maken we energiebesparing vooral ook leuk! Deelnemers in eerdere jaren vonden dat de Energy Battle veel impact had, vooral thuis.

Meedoen

 De Klimaatverbond Energy Battle start op 7 januari 2019 en eindigt op 8 februari. Klimaatverbond Nederland zorgt voor een inhoudelijke kick-off, veel tips, een stappenplan voor vijf – succes gegarandeerde – energiebesparingsmogelijkheden en allerlei opdrachten zodat de teams zoveel mogelijk punten kunnen scoren. De prijsuitreiking is op 15 februari; op Warmetruiendag. Op die dag maken we gelijk de best presterende gebouwen in uw gemeente bekend! Ook meedoen met uw gemeente? Meedoen is simpel:

  • Stel tenminste 3 teams bij 3 maatschappelijke gebouwen samen voor deelname aan de Battle;
  • Check of het gebouw een slimme meter heeft;
  • Laat ons weten dat u meedoet en of de gebouwen een slimme meter hebben;
  • En… game on!

Deelname aan de Energy Battle kost voor leden van Klimaatverbond Nederland € 1.000,-  voor het eerste deelnemende gebouw en € 500,- voor ieder volgend gebouw, exclusief btw. Voor niet-leden kost het €1.200,- voor het eerste deelnemende gebouw en € 600 voor ieder volgend gebouw, exclusief btw. Hiervoor verzorgen wij een inhoudelijke kick off. Doe ook mee met de Energy Battle! Zo verduurzamen we samen het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Mail ons voor meer info, dan sturen we u gelijk wat materialen toe: info@klimaatverbondenergybattle.nl

Elke deelnemer krijgt een energiedisplay mee naar huis. Via de wedstrijdwebsite www.klimaatverbondenergybattle.nl ontvangt elke deelnemer wekelijks een overzicht van de gerealiseerde besparingen van gas en elektriciteit, tips en opdrachten. Na drie rondes worden de scores van alle teams opgeteld en wordt duidelijk welke gemeente de grootste besparingen heeft gerealiseerd.

Meer informatie

Wilt u ook meedoen met uw gemeente? Bel dan met Klimaatverbond Nederland via: 088-0238900, stuur een e-mail naar Lauwrence Cheuk op lawrence.cheuk@klimaatverbond.nl of bekijk onze wedstrijdwebsite voor meer informatie.

Projectleider Klimaatverbond Energy Battle

Lawrence Cheuk

Lawrence Cheuk

Inhoudelijk medewerker

Telefoon: 088-0238900
E-mail: lawrence.cheuk@klimaatverbond.nl

Bekijk profiel

Medewerkers project Klimaatverbond Energy Battle

Cindy Gronouwe Cindy Gronouwe Randy Gasper-Rothengatter Randy Gasper-Rothengatter