Project

Nederlandse Klimaatcoalitie

EnergiebesparingEuropaEnergieke Samenleving

Een klimaatneutrale bedrijfsvoering is voor alle organisaties een belangrijke stap op weg naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Decentrale overheden gaan nog verder, want een flink aantal gemeenten, waterschappen en provincies hebben klimaatneutrale (of aanverwante) doelstellingen voor alle activiteiten op 'hun' grondgebied.

In de aanloop naar de VN Klimaattop in 2015 vormden bijna 500 (decentrale) overheden, bedrijven, NGO’s en kennis- en netwerkorganisaties samen de Nederlandse Klimaatcoalitie. Ondertussen hebben zich daar veel meer organisatie’s bij aangesloten. Samen laten we de wereld zien dat  toewerken naar klimaatneutraliteit haalbaar én rendabel is.

Klimaatverbond Nederland is samen met Natuur & Milieu, MVO Nederland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu één van de trekkers van de Klimaatcoalitie. Dat betekent dat ook vanuit Klimaatverbond Nederland in 2016 de nodige activiteiten worden ontplooid in samenwerking met haar partners. Naast de nodige communicatie-activiteiten gaat het daarbij om inspiratie voor de circulaire economie, leiderschap, kinderen en de stap van monitoring naar duurzaamheidsverslag. Daarnaast wordt natuurlijk ook aangehaakt bij de andere activiteiten van de Klimaatcoalitie met als uitsmijter de reis naar Parijs. Daar hopen we, in samenwerking met internationale partners als Energy Cities, in gesprek te komen met andere delegaties over de rol van decentrale overheden en bedrijven bij het realiseren van (inter)nationaal klimaatbeleid.

Wat betekent deelname?

Elke organisatie die zich aansluit bij de Nederlandse Klimaatcoalitie onderschrijft de volgende uitgangspunten:
• Realiseert een klimaatneutrale bedrijfsvoering, uiterlijk in 2050
• Is transparant over zijn huidige CO2-footprint en reductiedoelstelling via de Klimaatbarometer
• Is trots op zijn deelname en draagt dit uit als ambassadeur binnen de eigen gemeente, keten, branche, sector en/of regio, door kennis en kunde te delen.

Ook meedoen? Dat kan! Meld uw organisatie en/of wensen en suggesties aan via www.klimaatcoalitie.nl. Of neem voor meer informatie contact op met donald.van.den.akker@klimaatverbond.nl.

Bekijk hier de inspirerende bijdrage van Naomi Klein en andere videobeelden.

Deelnemende leden (71)

Gemeente Elburg Gemeente Krimpenerwaard Gemeente Vlaardingen Gemeente Woudenberg Gemeente Winsum Gemeente Goeree-Overflakkee
Alle 71 deelnemers tonen

Page 1 of 12 pages  1 2 3 >  Laatste